BOVENAAN IN GOOGLE door SEO

HOE KOMT MIJN WEBSITE BOVENAAN IN GOOGLE?

Je bent hier gekomen omdat je wil weten hoe jouw website bovenaan in Google kan komen.
Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te bereiken. Deze pagina beschrijft hoe je online zichtbaarder kan worden in zoekmachines zoals Google en Bing. Scoor hoger dan je concurrentie en krijg meer bezoekers naar je website of webshop. Ben jij er klaar voor om een betere positie te krijgen?

Over Colander Concepts

Colander Concepts houdt zich bezig met online marketing en met name zoekmachine optimalisatie, we helpen kleine ondernemingen hoger in de zoekresultaten te komen. Daarnaast kan je een Wordpress website of een Prestashop webshop laten maken.

SEA en SEO

Wat is het verschil tussen SEA EN SEO, wat zie in de resultaten van Google?
Om je website bovenaan in de zoekresultaten te krijgen, is het eerst van belang om te weten wat er wordt getoond in de Google zoekmachine, de zogenaamde ‘zoekresultaten’.
Deze zoekresultaten zijn te verdelen in 2 types.

Google advertenties (SEA)
Organische zoekresultaten (SEO)

Google Advertenties

Nadat je een zoekopdracht doet in Google worden er in 99% van de gevallen advertenties bovenaan de pagina getoond naar websites of een bepaalde pagina van bedrijven.
Zeker bij populaire zoekwoorden willen deze bedrijven een eerste positie, om hun online zichtbaarheid te vergroten. Bedrijven betalen aan Google voor deze advertenties op het moment dat iemand erop klikt.
De prijs van een klik op de advertentie hangt af van wat de Google veiling aangeeft als prijs in combinatie met wat het bedrijf wil betalen voor een klik.

Organische Zoekresultaten

Onder de Google advertenties worden de websites getoond zonder advertenties. Deze resultaten noemen we organische zoekresultaten. Om gevonden te worden in Google moet de website aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Een website die goed gebouwd is
 • Pagina’s die je doelgroep aanspreekt
 • Linkjes naar je website

Deze 3 voorwaarden zijn van belang om je website te laten ranken in een zoekmachine. Ook dient de website aangemeld te zijn zodat als Google langskomt met een crawler, de toestemming heeft om je website mee te nemen.

SEO Specialist inhuren

Als de bovenstaande dingen je nu al doen duizelen, dan is het verstandig om een SEO specialist in te huren.
Naast de positie in de zoekresultaten is er de factor tijd. Voordat je mooie resultaten ziet uit zoekmachine optimalisatie, gaat er een periode overheen. Het is dus een lange termijn investering. Het duurt gemiddeld 3 tot 4 maanden voordat Google je website op de juiste manier heeft gerankt.

Ads en SEO

Als je bovenaan in Google wilt komen, kan je kiezen voor Ads en SEO resultaten.
Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar het zoekwoord ‘SEO Schiedam’ dan zie je dat we daarmee boven aan staan in de SEO resultaten maar er kunnen wel advertenties boven staan.
Als een website bovenaan wil laten ranken , moet je de volgende zaken in acht nemen:

 • Goed gebouwde website
 • Pagina’s die een doelgroep aanspreken
 • Linkjes van relevante website

Waar te beginnen?

Zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel als het gaat om de juiste bezoekers naar je website te krijgen die ook wat gaat doen. Dit doe je door bovenaan de resultaten te komen te staan op de zoekwoorden die je bezoeker gebruikt.

Vindbaarheid in Google met de juiste zoekwoorden naar de juiste producten of diensten is zeker in deze tijd enorm belangrijk. Veel social media kanalen zijn vluchtig en de content is met een uur verdwenen uit de feed.

Bij zoekmachine optimalisatie blijft de data bestaan en de content kan na verloop van tijd aangepast worden. Het grote voordeel is dat mensen zelf een zoekopdracht plaatsen dus de intentie is heel anders. Met andere woorden SEO loont zeker op de langere termijn.

Waarmee begin je te optimaliseren?

Het SEO proces kent 5 onderdelen:

 • Een website audit, zowel de opmaak als technisch
 • Een onderzoek naar de zoekwoorden
 • On page Optimalisaties
 • Content creatie
 • Linkbuilding

De eerste stap om bovenaan te komen is een website audit. Binnen deze audit wordt er o.a. gekeken naar:

 • Sitemaps
 • Robot.txt
 • Indexering
 • Status codes

Zoekwoord onderzoek

Met de tweede stap inventariseer je de beste zoekwoorden voor jouw website.Voeg relevante secundaire zoekwoorden toe aan pagina's.
Met dit zoekwoord onderzoek breng je ook de intentie van het zoekwoord in kaart en koppel je dat aan het sales proces.

On page Optimalisaties

On Page Optimalisaties zijn verbeteringen die je aanbrengt op de pagina zelf. Denk daarbij aan:

 • Pagina titel
 • Meta description (geen ranking factor maar wel goed voor het aantal kliks)
 • Pagina headings (h1 – h4)
 • Aantal woorden per pagina
 • Content creatie

Met Content creatie ga je op basis van bestaande pagina’s en nieuwe pagina’s content creëren wat past bij het zoekwoord. Maak pijlerpagina´s en bouw daaromheen subpagina's op een bepaald onderwerp.
Kijk ook welke pagina’s goed ranken bij je concurrenten en welke zoekwoorden daarbij passen, om vervolgens deze content te verbeteren zodat je boven je concurrenten uitkomt.

Als alle bovengenoemde punten goed staan kan je beginnen met linkbuilding. Pagina’s voorzien van linkjes van andere relevante websites met een hoge domein rating.

Google als Marktleider

Google is in Nederland de marktleider, dit is Google al jaren. Gebruik Google dan ook als de zoekmachine waarop je gaat richten met zoekmachine optimalisatie, wanneer je meer bezoekers wilt gaan krijgen.

Een handige tool van Google is Google Search Console, dit kan je gratis gebruiken en geeft goede inzichten hoe je website ervoor staat. Je kan er bijvoorbeeld ook de interne en externe linkjes mee monitoren. Je kan de sitemap aanmelden, zodat Google weet welke pagina's er geïndexeerd moeten worden.

Dus samengevat, wil je bovenaan in Google staan en op langere termijn rendement halen uit je investering, ga dan voor zoekmachine optimalisatie en richt je op de zoekmachine Google.
Er zijn vele gratis tools verkrijgbaar, waaronder Google Search Console om een hoge positie te behalen en je online zichtbaarder te maken.
Schrijf gerichte content voor doelgroep die je wilt aanspreken, schrijf regelmatig artikelen op je blog.

Wanneer je nog vragen hebt hoe je bovenaan de zoekresultaten van Google kunt komen, neem gerust contact met ons op.
We kunnen je altijd helpen op het gebied van online marketing, het aantrekken van meer bezoekers en positieverbetering in de zoekmachines, zoals Google en Bing.
We hebben een SEO maandabonnement van €69 per maand, waarbij we 1 uur per maand aan je website werken om deze hoger in de zoekresultaten te krijgen. Maar we hebben ook de dienst SEO Start, om je op weg te helpen met je zoekwoordenonderzoek. Dit kost eenmalig €75.

Bovenaan in Google - colanderconcepts.nl