Over Colander Concepts

Het begon allemaal met een klein webshopje, gemaakt met Prestashop, in 2016.
Door vallen en opstaan en deels het bedrijfje te draaien naast een vast baan, is Colander Concepts in juli 2020 gestart.

Meer dan alleen een internetbureau

In juli 2016 ben ik op een maandagochtend richting het KvK kantoor van Rotterdam gegaan om mijzelf in te schrijven als een webshop eigenaar.
In de weken daarvoor al het een en ander uitgezocht en ben ik begonnen met het bouwen van een webshop, in eerste instantie met een vast hosting concept en later ben ik overgestapt naar Prestashop, omdat ik tegen het feit aan liep niet flexibel genoeg kon zijn bij een vast concept.
Alle wijzigingen moesten eerst bepaald worden door een productmanager, daar had ik toen geen geduld voor. Inmiddels wel wijzer geworden.

De webshop had een mooi ontwerp en de producten waren neergezet tegen de prijzen op de markt. Maar toch bleven de klanten weg.
Waar lag dit toch aan? Zo nu en dan wel een klantje gekregen, maar dat was meer omdat ik een advertentie van 50 euro op social media had geplaatst.
Niet zo zeer dat men mij als webwinkel kon vinden. Na verloop van tijd wel een 1000 volgers gekregen op Twitter en Facebook, maar daar kreeg ik ook geen klanten mee. Totdat een vriend aangaf dat hij altijd eerst zoekt via zoekmachines om een bedrijf te vinden. toen ging er een lichtje branden.
Mijn webwinkel was nagenoeg niet SEO geoptimaliseerd, een beginnersfoutje. Dus ben ik mij de afgelopen jaren gaan verdiepen in SEO en in juli 2020 het SEO Bureau Colander Concepts gestart om de kennis die ik heb opgedaan te delen met de kleine zelfstandige ondernemers die ook moeite hebben om verkeer naar hun website of webshop te krijgen. De webshop heb ik inmiddels gesloten, omdat dit niet te combineren was met een fulltime baan.

SEO hulp nodig?

Wanneer je moeite hebt om jouw onderneming zichtbaarder te krijgen op het internet, wil ik je hierbij helpen. Stuur via het contactformulier jouw reactie in en omschrijf de pijnpunten waar je tegen aanloopt. Voor ieder probleem is wel een oplossing te vinden, samen komen we er wel uit.
Ik bied een aantal SEO pakketten aan gebaseerd op mijn ervaring en de software die ik tot mijn beschikking heb. Je kan mijn hulp inschakelen voor een kleine SEO aanpassing, maar ook voor trajecten voor langere termijnen.
Ik hanteer op mijn SEO maandabonnemeten geen langdurige contracten, het is maandelijks opzegbaar met een minimum afname van drie maanden.


Bedankt voor je interesse in mijn website en wellicht tot gauw,

Michel Stikkelorum
Eigenaar Colander Concepts